Pulkovo Sky -toimistokeskus

Pulkovo Sky -toimistokeskus

EKE-Yhtiöt omistaa ja hallinnoi Venäjällä Pulkovo Sky -toimistokeskusta, jonka se on suunnitellut ja rakennuttanut Pietarin kansainvälisen lentokentän viereen. Rakennustyöt omalla tontilla alkoivat vuonna 2007, ja kahdessa vuodessa valmistui yksi Pietarin suurimmista ja nykyaikaisimmista toimistokeskuksista. Kumppanimme A-luokan toimistokeskuksessa on suomalainen kiinteistösijoitusyhtiö Vicus Oy.

Vuonna 2016 Pulkovo Skyn vuokrausaste on sata prosenttia. Vuokralaisemme ovat venäläisiä yhtiöitä, jotka arvostavat hyvä liikenneyhteyksiä, rakennuksen tehokkaita pohjaratkaisuja, laadukkaita lvis-järjestelmiä, ystävällistä ja nopeaa palvelua sekä loistavia näkymiä lentokentän kiitoteille.

Toimistokeskus sijaitsee Pulkovo 3 -liiketoimintavyöhykkeellä, josta on viime vuosina kehittynyt merkittävä liike-elämän keskus. Liikenneyhteydet paranevat entisestään, kun vuonna 2017 valmistuu Pietarin läntinen ohitustie, joka mahdollistaa nopeat yhteydet myös keskustan tuntumaan Vasilinsaarelle ja Suomeen johtavalle maantielle Suomenlahden pohjoisrannalla.

Toimistokeskuksen kokonaispinta-ala on noin 80 000 neliömetriä. Sen muodostavat kolme 14-kerroksista toimistotornia, joissa on yli 40 000 neliömetriä vuokrattavaa toimisto- ja liiketilaa, sekä viisikerroksinen pysäköintilaitos lähes 900 autolle. Keskuksessa toimii iso lounasravintola, useita erikoisravintoloita ja kahviloita. Välittömässä läheisyydessä sijaitsee hotelli Crowne Plaza.

Pulkovo Sky ja EKE-Yhtiöt on palkittu lukuisilla kunniamaininnoilla ja palkinnoilla:

  • Maaliskuussa 2021 Pulkovo Sky sai Excellent-tason sertifikaatin BREEAM In-Use Version 6
  • Lokakuussa 2020 Pulkovo Sky palkittiin neljän finalistin joukossa Arendator Awards 2020 -kilpailun sarjassa ”Paras federaation tason A-luokan business center”.
  • Heinäkuussa 2010 CRE Awards -kilpailussa EKE nimitettiin vuoden kiinteistökehittäjäksi Pietarissa. Pulkovo Sky -projektiin osallistuneet Architectural Studio M4 ja ARE St. Petersburg saivat osuudestaan kunniamaininnan.
  • Samassa yhteydessä Pulkovo Sky palkittiin Pietarin parhaana B-luokan business-keskuksena.
  • Syyskuussa 2010 Russian Guild of Property Managers and Developers korotti Pulkovo Skyn A-luokkaan Venäjän liikekeskusten luokituksessa.
  • Vuonna 2010 Pulkovo Sky valittiin Green Awards -kilpailussa koko Venäjän toiseksi parhaaksi toimistokohteeksi.
  • Vuonna 2011 Commercial Real Estate North-West -lehti teki toimistokeskusten vuokralaisten keskuudessa kyselytutkimuksen, jossa Pulkovo Sky arvioitiin Pietarin parhaaksi.
  • Vuonna 2011 EKE ja Pulkovo Sky palkittiin Venäjän FIABCI Prix d’Excellence -kilpailun finalistina toimistokiinteistöjen sarjassa.
  • Kesäkuussa 2017 Pulkovo Sky nimettiin Venäjän sadan parhaan toimisto- ja liikekeskuksen joukkoon. Best 100 -kilpailu järjestetään vuosittain. Pulkovo Skyn etuina mainittiin sen loistava sijainti lähellä liikenneyhteyksiä ja Pulkovon lentokenttää sekä edistyksellinen tekniikka, materiaalit, koneet ja laitteet.
  • Kesäkuussa 2018 Pulkovo Sky nimettiin toistamiseen Venäjän sadan parhaan toimisto- ja liikekeskuksen joukkoon.

Pulkovo Sky

Lue lisää