Pulkovo Sky Business Centerille BREEAM In-Use Version 6. Excellent -sertifikaatti

Pulkovo Sky Business Centerille BREEAM In-Use Version 6. Excellent -sertifikaatti

Pulkovo Sky -toimistokeskukselle on myönnetty BREEAM In-Use Version 6. Excellent -sertifikaatti. EKE-Yhtiöiden ja suomalaisen sijoitusyhtiö Vicus Oy:n yhteishanke, A-luokan Business Center Pulkovo Sky on läpäissyt eurooppalaisen BREEAM In-Use -ympäristötehokkuuden sertifioinnin. Siten Pulkovo Skystä tuli ensimmäinen businesskeskus Pietarissa ja kahdeksas Venäjällä, joka on saanut BREEAM Excellent-tason sertifikaatin.

BREEAM-sertifiointi on johtava kansainvälinen, brittiläisen BRE Global -järjestön kehittämä järjestelmä, jonka avulla arvioidaan rakennusten ympäristötehokkuutta. Sertifiointiprosessissa riippumaton asiantuntija antaa kiinteistölle arvosanan, jolla vahvistetaan rakennuksen suunnitteluratkaisujen tehokkuus, käytettyjen materiaalien laatu ja ekologisuus, yleinen energiatehokkuus, tilojen viihtyisyys loppukäyttäjien kannalta, kiinteistönhallinnan taso sekä muita ominaisuuksia.

Pulkovo Sky sai yhteensä 72,4 pistettä, mikä vastaa tasoa Excellent. Täydet sata pistettä toimistokeskus sai luokissa Johtaminen ja hallinta, Maankäyttö ja ympäristönäkökohdat, sekä 60–90 pistettä luokissa Vesihuolto, Korjauksessa ja rakentamisessa käytetyt materiaalit, Terveys ja hyvinvointi.

"EKE-Yhtiöt kiinnittää erityistä huomiota modernien teknologioiden ja korkeiden ympäristöstandardien käyttöön tilojensa suunnittelussa, rakentamisessa ja hallinnassa. Aiomme sertifioida uuden toimistoprojektimme "San-Gally Park" Pietarin historiallisessa keskustassa LEED Gold tai BREEAM Excellent -standardien tasolla", kommentoi EKE-Yhtiöiden toimitusjohtaja Riitta Ekengren.

"Sijoitusyhtiö Vicus Oy on sitoutunut investoimaan vain korkeimmilla ympäristöstandardeilla rakennettuihin liikekiinteistöihin. Olemme erittäin iloisia siitä, että kymmenen vuotta sitten käyttöön otettu Pulkovo Sky on saanut BRE Globalilta näin korkean arvosanan", kommentoi Vicus Oy:n toimitusjohtaja Markus Jaakonsaari.

GreenBook Live -sivuston mukaan Venäjällä on sertifioitu BREEAM In-Use -standardin mukaisesti 90 rakennusta, joista puolet on toimistokeskuksia. Suurin osa sertifioiduista liikekeskuksista sijaitsee Moskovassa. Pietarissa BREEAM-standardin sertifioinnin ovat saaneet Venäjän SberBankin ECO-office sekä Business Center Trinity Place.

Pulkovo Sky - Sertifikaatti BREEAM In-Use Version 6. Excellent

Pulkovo Sky Business Center - BREEAM Excellent Certificate - Management Performance 72,4%.
Pulkovo Sky Business Center - BREEAM in-Use Certificate - Management Performance Excellent 72,4 %.