Pulkovo Sky-kontorscenter

Pulkovo Sky-kontorscenter

EKE-Bolagen äger och förvaltar kontorscentret Pulkovo Sky i Ryssland, vilket bolaget har planerat och låtit bygga bredvid den internationella flygplatsen i S:t Petersburg.

Byggarbetena på tomten inleddes år 2007 och inom loppet av två år stod ett av de största och modernaste kontorscentren i S:t Petersburg klart. Vår partner i kontorscentret av A-klass är det finländska fastighetsinvesteringsbolaget Vicus Oy.

År 2016 är Pulkovo Sky uthyrt till hundra procent. Våra hyresgäster utgörs av ryska företag som värdesätter goda trafikförbindelser, byggnadens effektiva planlösningar, högklassiga VVSE-system, vänlig och snabb service och de magnifika vyerna mot flygplatsens startbanor.

Kontorscentret finns inom affärsverksamhetszonen Pulkovo 3, som under de senaste åren har utvecklats till ett betydande center för affärsverksamhet. Trafikförbindelserna blir bättre än tidigare då S:t Petersburg västra omfartsväg står klar år 2017, som gör det möjligt att snabbt nå Vasilijön i närheten av stadens centrum samt landsvägen till Finland på Finska vikens norra strand.

Kontorscentrets totala areal uppgår till cirka 80 000 kvadratmeter. Det består av tre kontorstorn på 14 våningar, varav över 40 000 kvadratmeter kan hyras som kontors- och affärslokaler, samt ett parkeringshus på fem våningar med plats för nästan 900 bilar. I centret finns en stor lunchrestaurang, ett flertal specialrestauranger och caféer. I centrets absoluta närhet finns hotellet Crowne Plaza.

 

Pulkovo Sky och EKE-Bolagen har erhållit ett flertal hedersomnämnanden och priser:

 • I september 2021 vann Pulkovo Sky utmärkelsen Green Property Awards 2021 i serien ”Business centrum 30 000—70 000 m2”.
 • I mars 2021 BREEAM In-Use Version 6. Excellent-certifiering
 • I oktober 2020 utsågs Pulkovo Sky i tävlingen Arendator Awards 2020 som finalist i kategorin ”De bästa federala A-klass business centrarna i Ryssland”.
 • I juli 2010 utsågs EKE i tävlingen CRE Awards till årets fastighetsutvecklare i S:t Petersburg. Architectural Studio M4 och Are St. Petersburg som deltog i projektet Pulkovo Sky fick ett hedersomnämnande för sin andel.
 • Samtidigt tilldelades Pulkovo Sky utmärkelsen bästa Business-center av klass B i S:t Petersburg.
 • I september höjde 2010 Russian Guild of Property Managers and Developers Pulkovo Sky till A-klass i klassificeringen av affärscenter i Ryssland.
 • År 2010 utsågs Pulkovo Sky i tävlingen Green Awards till det näst bästa kontorsobjektet i Ryssland.
 • År 2011 genomförde tidningen Commercial Real Estate North-West en enkät bland hyresgästerna i kontorscentret, där Pulkovo Sky bedömdes vara bäst i S:t Petersburg.
 • År 2011 belönades EKE och Pulkovo Sky i Rysslands tävling FIABCI Prix d’Excellence med finalplatser i serien för kontorsfastigheter.
 • I juni 2017 i den årliga tävlingen ”100 bästa” utsågs Pulkovo Sky till ett av de 100 bästa kontors- och köpcentra i Ryssland. Som de främsta fördelarna med Pulkovo Sky noterades närheten av utmärkta trafikförbindelser och flygplatsen Pulkovo, avancerad teknik, material och utrustning.
 • I juni 2018 Pulkovo Sky utsågs igen till ett av de 100 bästa kontors- och köpcentra i Ryssland.

Pulkovo Sky

Läs mer