EKEs Two Centuries ett av fem bästa nybyggnader i S:t Petersburg

EKEs Two Centuries ett av fem bästa nybyggnader i S:t Petersburg

Höghuskomplexet Two Centuries  av EKE har valts till ett av de fem bästa nya bostadsbyggnadsobjekten i Petersburg.

Rysslands handels- och industrikammare, föreningarna Russian Union of Industrialists and Entrepreneurs och National Association of Housing Developers har för första gången arrangerat en tävling för nya bostadsbyggnadsobjekt i Ryssland - Russian Top Residential Projects Award.

År 2020 valdes vinnarna ut genom att betygsätta 1155 bostadsbyggnadsprojekt, som genomförts av 772 olika fastighetsutvecklare i 74 olika regioner i Ryssland. Över 400 branschexperter deltog i att utvärdera bostadsobjekten. Varje objekt utvärderades på 17 olika områden, som till exempel trafikförbindelser, social infrastruktur, arkitektur, landskapsplanering med mera.

Resultaten skulle tillkännages redan i april, men evenemanget flyttades till oktober på grund av Covid-19. Evenemanget som skulle ordnas i oktober blev dock inställt då pandemins andra våg nådde Moskva.

I veckan meddelade tävlingens arrangörer till EKE att Two Centuries (Dve Epohi) hade valts ut till ett av de fem bästa nya bostadshusen i S:t Petersburg.

Läs mer om objektet (www.eke.ru, på ryska).