Första invånare flyttar in till sina nya lägenheter i bostadskomplex "Dve Epohi" på Vasilijön i Sankt Petersburg

Första invånare flyttar in till sina nya lägenheter i bostadskomplex "Dve Epohi" på Vasilijön i Sankt Petersburg

Höghuskvarteret "Dve Epohi" har byggts färdig på den 18:e linjen av Vasilijön i Sankt Petersburg och husen sätts i bruk. De första invånarna får nycklar till sina nya lägenheter i september 2018. 

Eftersom de flesta invånare i den nya bostadskvarteren är barnfamiljer, har särskild uppmärksamhet ägnats till deras behov vid planering av lägenheter och gården bredvid.

I juli, på tröskeln till sin kommissionering, blev "Dve Epohi" en vinnare i den federala tävlingen Urban Awards 2018 när den erkändes för den miljövänligaste bostadsfastigheten i Sankt Petersburg. Bland nyckelindikatorerna uppskattade juryn läget och energieffektiviteten av byggnaden, teknik som tillämpat för att minska negativa inverkan på miljön, säkerheten och bekvämligheten av boendet, byggarens ekologiska ansvar i allmänhet.

Dve Epohi_Urban Awards 2018

På websidan eke.ru du kan finna bilder om byggprocessen. 

"Dve Epohi" är en bostadsbyggnadskomplex som byggts på 18:e linjen på Vasilijön i Sankt Petersburg, på grön och lugn plats i den historiska stadsmiljön. Den består av fyra flersektionshus med 9–11 våningar och 317 lägenheter. Bostadsytan varierar från 41 till 145 kvadratmeter. Byggandet av detta flaggskeppsprojekt för EKE Group i Ryssland inleddes i januari 2016.