Pulkovo Sky Business Center beviljades BREEAM In-Use Version 6. Excellent-certifiering

Pulkovo Sky Business Center beviljades BREEAM In-Use Version 6. Excellent-certifiering

Kontorscentret Pulkovo Sky har beviljats BREEAM In-Use version 6. Excellent-certifiering. Pulkovo Sky, som är ett kontorscenter av klass A och ett gemensamt projekt för EKE-bolagen och det finländska investeringsbolaget Vicus Oy, har fått certifiering enligt den europeiska standarden för miljöeffektivitet i existerande byggnader, BREEAM In-Use. Därigenom blev Pulkovo Sky det första businesscentret i S:t Petersburg och det åttonde centret i Ryssland som fått BREEAM-certifiering på nivån Excellent.

BREEAM är ett ledande internationellt system som utvecklats av den brittiska organisationen BRE Global för att utvärdera miljöeffektiviteten i byggnader. I certifieringsprocessen ger en oberoende expert ett betyg som visar att fastigheten byggts med effektiva konstruktionslösningar och högklassiga och ekologiska material. Dessutom utvärderas byggnadens allmänna energieffektivitet, lokalernas trivsamhet för slutanvändarna, fastighetsförvaltningens nivå och andra egenskaper.

Pulkovo Sky fick sammanlagt 72,4 poäng, vilket motsvarar nivån Excellent. Fulla hundra poäng fick kontorscentret i kategorierna Ledning och förvaltning och Markanvändning och miljöaspekter, samt 60–90 poäng i kategorierna Vattenförsörjning, Material för reparation och byggnad samt Hälsa och välbefinnande.

”EKE-Bolagen fokuserar särskilt på användningen av modern teknik och ambitiösa miljönormer vid planeringen, byggandet och förvaltningen av sina lokaler. Vi har för avsikt att certifiera vårt nya kontorsprojekt "San-Gally Park" i S:t Petersburgs historiska centrum på LEED Gold eller BREEAM Excellent-nivå”, säger Riitta Ekengren, VD för EKE-Bolagen.

"Investeringsföretaget Vicus Oy har åtagit sig att endast investera i kommersiella fastigheter som byggs enligt de högsta miljöstandarderna. Vi är mycket nöjda med att Pulkovo Sky, som togs i användning för tio år sedan, har fått ett så högt betyg från BRE Global”, säger Markus Jaakonsaari, VD för Vicus Oy.

Enligt webbplatsen GreenBook Live har 90 byggnader i Ryssland certifierats enligt standarden BREEAM In-Use. Hälften av dem är kontorscenter. De flesta certifierade affärscentren finns i Moskva. I S:t Petersburg har certifiering enligt standarden BREEAM tilldelats ryska SberBanks ECO-office samt Business Center Trinity Place.

Pulkovo Sky_BREEAM Certificate