Tänä jouluna EKE tukee Lyra in African työtä Tansaniassa

Tänä jouluna EKE tukee Lyra in African työtä Tansaniassa

Tänä jouluna EKE tukee Lyra in Africa –järjestön työtä ja auttaa parantamaan tyttöjen, nuorten ja naisten mahdollisuuksia koulutukseen Tansaniassa.

Tansanian maaseudulla matka koululle on usein pitkä ja turvaton, ja se estää erityisesti tyttöjä suorittamasta toisen asteen koulutusta.

Suomalainen Maria Spink perusti Lyra in Africa –järjestön vuonna 2012 mahdollistaakseen maaseudun tytöille turvallisen koulunkäynnin. Lyra in Africa alkoi rakennuttaa tytöille asuntoloita koulujen viereen. Vuonna 2022 mahdollisimman ekologisesti rakennettuja, matalan hiilitaseen omaavia asuntoloita on rakennuttu 13, ja yli 1000 tyttöä asuu niissä vuosittain.

Yläasteen käyneistä nuorista naisista kehittyy usein yhteisönsä tärkeitä jäseniä ja tukihenkilöitä, ja he voivat luoda lapsilleen ja koko perheelleen paremmat lähtökohdat elämälle.

Sekä tytöille että pojille avointen koulujen toimintaa Lyra in Africa tukee järjestämällä niille kansainvälisen tason digitaalisia oppimateriaaleja, tietokoneita ja tietotekniikan opettajia. Internet-yhteydet voivat olla hyvin heikot, joten materiaalien on toimittava offline-tilassa ja aurinkoenergian turvin. Kouluissa opetetaan myös koodausta. Lyran tunnuslauseella "I code like a girl" kilpailleet tytöt ovat pärjänneet hyvin alan kilpailuissa.

EKE-Yhtiöt tukee tänä jouluna lahjoituksella  Lyra in African toimintaa. Järjestön Suomen-osastoa perustamassa mukana ollut Riitta Ekengren toteaa:

“Tansanian  maaseudun väestö on yksi maailman nopeiten kasvavista väestöistä. Ilman molempien sukupuolten mahdollisuutta kouluttautua moni perhe ja kyläyhteisö jää  köyhyyteen. Ja kuitenkin  pienelläkin rahallisella tuella Lyra voi tehdä niin paljon! Ja Maria huolehtii, että rahat menevät varmasti itse toimintaan.”

Tutustu Lyra in African monipuoliseen toimintaan.

EKE-Yhtiöt toivottaa kaikille rauhallista joulua ja onnellista vuotta 2023!

EKE-Yhtiöt toivottaa hyvää joulua