Junien tietojärjestelmät

Junien tietojärjestelmät

EKE-Elektroniikka Oy on maailman johtavia junatietojärjestelmien toimittajia. Järjestelmämme ohjaavat junan kaikkia toimintoja ja keräävät niistä diagnostiikkatietoa muun muassa huollon tarpeisiin.

Yrityksen liikevaihdosta yli 90 prosenttia menee vientiin. Toimitamme junatietokoneita ja ohjelmistoratkaisuja sekä junakalustovalmistajille että junaoperaattoreille, jotka saneeraavat vanhaa kalustoaan. Asiakkaamme arvostavat alan johtavista teknologioista hankkimaamme osaamista ja kykyämme löytää parhaat asiakaskohtaiset ratkaisut. Esimerkkinä tästä on Sydneyn suuri lähiliikennejunaprojekti, johon toimitimme vuosina 2009-2013 maailman ensimmäisen Ethernet-pohjaisen junatietojärjestelmän.

Tämän hetken tärkeimpiä projektejamme ovat Saudi-Arabiaan toimitettava Haramain suurnopeusjuna, Singaporen metron saneeraus ja lukuisat metroprojektit Kiinassa. Suomessa tärkeä asiakkaamme on VR, jolle ydinosaamiseemme kuuluva junaväylä mahdollistaa joustavan, kaikenikäisten ja erityyppisten junavaunujen liittämisen yhteen toimivaksi kokonaisuudeksi.

Vuonna 2016 EKE-Elektroniikka Oy juhli 30-vuotista toimintaansa. Vuosien varrella olemme toimittaneet junien hallinta- ja diagnosointijärjestelmiä 30 maahan. Pitkät työsuhteemme erityisosaamista vaativalla alalla ja kokemus maailman lukuisten kalustovalmistajien ja junaoperaattoreiden projektien parissa ovat luoneet ainutlaatuisen osaamiskeskittymän, johon junavalmistajat luottavat kautta maailman. EKEn Trainnet on maailmanlaajuisesti tunnettu ja arvostettu tuotemerkki segmentissään.

EKE-Elektroniikka Oy

Lue lisää