Asuntorakentaminen ulkomailla

EKE-Yhtiöt kehittää ja rakentaa asuntoja ja asuinalueita Tallinnan ja Riian alueilla. Pietarin keskusta-alueelle valmistui 317 asunnon kerrostalokohde syksyllä 2018. Tallinnassa EKEn tytäryhtiö IBE Estonia Oü:n pari- ja rivitaloista koostuva Uuesalu on tällä hetkellä Tallinnan lähellä sijaitsevien asuinalueiden rakennuskohteista suurin. Latviassa SIA KBO:lla ja SIA EKE-Latvialla on kehitteillä Riiassa useampi kerrostalokorttelihanke.

Asuntorakentaminen Venäjällä

 Vasilinsaari, Pietari

View on A5-A1 sections of "Dve Epohi" block of houses.

Vuoden 2016 alussa EKE-Engineering aloitti 317 asunnon kerrostalokorttelin rakentamisen Pietarin kaupungin historiallisen keskustan viereen Vasilinsaarelle. Dve Epohi (Two Centuries) edustaa suunnitteluratkaisuiltaan kahta eri aikakautta: nykyaikaiset talot kunnioittavat pietarilaisen julkisivuarkkitehtuurin perinteitä. Kohteen alle sijoittuvassa pysäköintihallissa on tilaa noin 180 ajoneuvolle, ja katutasossa on kaupallisia tiloja. Kun Pietarin läntinen ohitustie valmistui vuonna 2017, saatiin Vasilinsaarelta nopeat yhteydet sekä pohjoiseen että etelään ohi keskustan ruuhkien.

Kohde valmistui ja otettiin käyttöön syyskuussa 2018. Katso ilmasta kuvattu video maaliskuulta 2018.

Dve Epohi on saanut Pietarissa lukuisia palkintoja:

03/2021 Doverie Potrebitelja (”Kuluttajan luottamus”): Paras toteutunut asuinrakennusprojekti business- ja eliittiluokassa Pietarissa
10/2020 Russian Top Residential Projects Awards: viiden parhaan uudisrakennuksen joukossa Pietarissa
2020 ERZ.RF: Toiseksi paras business-luokan asuntokohteista
2019 Fontanka.ru: Paras asuntoyhtiö autonomistajille (TOP-10)
2018  Urban Awards: Ekologisin asuntokohde 2018
2018 ja 2017 Vasilinsaaren paras uudisrakennuskohde
2017 Delovoi Peterburg: Paras business-luokan asuntorakennuskohde

The certificate and the trophy for the winner of contest named Consumer's Trust.

Asuinalueet Virossa

EKEn virolainen tytäryhtiö IBE Estonia OÜ on toteuttanut useita asuinalueita Tallinnan lähellä. Yhtiön suurin rakennushanke on Uuesalun asuinalue, jossa on noin 400 asuntoa pääosin pari- ja rivitaloissa.

Residential area Uuesalu in Estonia

Uuesalu

Uuesalun asuinalue sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Tallinnan eteläpuolella kahden valtatien välissä, josta on nopea ja helppo matka maan pääkaupunkiin. Uuesalun aluerakentamishankkeen pinta-ala on noin 85 hehtaaria. Uuesalua on rakennettu vaiheittain vuodesta 2006 lähtien, ja sille myönnettiin virallisesti kylän asema vuonna 2013. Valmistuttuaan Uuesaluun tulee noin 400 asuntoa, joista suurin osa on pari- ja rivitaloja. Vuoden 2023 alkuun mennessä on vielä rakentamatta noin 60 taloa, joihin tulee lähes 140 asuntoa.

Vaela

Vuoden 2023 alkuun mennessä IBE Estonia on saanut päätökseen infrastruktuurin rakentamisen toisessa asuinaluehankkeessa Tallinnan eteläpuolella Vaelassa, jonne tulee aikanaan 18 omakotitaloa ja yksi liikerakennus

Uuetoa

Uuetoan alueen kehityshankkeessa rakennettiin vuosina 2017–2020 neljä rivitaloa, joissa kussakin on kahdeksan asuntoa. Liikerakennus on suunnitteluvaiheessa vuoden 2023 alussa.

Residential area Uuetoa in Estonia in September 2019

Patika ja Peetri

Tallinnan kaakkoispuolella sijaitsevan Patikan asuinaluetta rakennettiin vuosina 2005–2008, ja se koostui pääasiassa omakotitaloista. Peetrin aluekehityshankkeessa rakennettiin pari- ja rivitaloja sekä kolmikerroksisia kerrostaloja vuosina 2006–2008.

Asuinalueet Latviassa

Latviassa toimii EKEn tytäryhtiö SIA EKE-Latvia. Se kehittää Riian läheisyydessä useita asuinkortteleita. Riian keskustan tuntumaan on suunnitteilla viisi asuinkerrostaloa, joiden rakentamisen arvioidaan alkavan vuoden 2017 alkupuolella.

Latvia_Beberin pientaloalue

Beberi

Latvian-rakennushankkeista suurin on Beberin pientaloalue, josta rakentamatta on vielä 22 000 neliömetrin suuruinen alue.

Marupe

Marupessa yhtiö omistaa12,1 hehtaarin maa-alan, jolle on rakennettu 10 paritaloa eli yhteensä 20 asuntoa. Ajomatka Marupesta Riian keskustaan on vain noin 10 minuuttia.

Kišezers

Riian kaupungissa Kišezers-järven rannalla yhtiö omistaa luonnonkauniin maa-alueen, joka on suuruudeltaan noin 28 hehtaaria. Sitä kaavoitetaan asuin- ja liiketilakäyttöön.

Latvia_Beberin pientaloalue2