Asuntorakentaminen ulkomailla

EKE-Yhtiöt kehittää ja rakentaa asuntoja ja asuinalueita Pietarin, Tallinnan ja Riian alueilla. Pietarin keskusta-alueelle valmistui 317 asunnon kerrostalokohde syksyllä 2018 ja toinen kohde on suunnitteilla. Tallinnassa EKEn tytäryhtiö IBE Estonia Oü:n pari- ja rivitaloista koostuva Uuesalu on tällä hetkellä Tallinnan lähellä sijaitsevien asuinalueiden rakennuskohteista suurin. EKE-Latvialla on kehitteillä Riiassa useampi kerrostalokorttelihanke sekä Beberin pientaloalue.

Asuntorakentaminen Venäjällä

 Vasilinsaari, Pietari

View on A5-A1 sections of "Dve Epohi" block of houses.

Vuoden 2016 alussa EKE-Engineering aloitti 317 asunnon kerrostalokorttelin rakentamisen Pietarin kaupungin historiallisen keskustan viereen Vasilinsaarelle. Dve Epohi (Two Centuries) edustaa suunnitteluratkaisuiltaan kahta eri aikakautta: nykyaikaiset talot kunnioittavat pietarilaisen julkisivuarkkitehtuurin perinteitä. Kohteen alle sijoittuvassa pysäköintihallissa on tilaa noin 180 ajoneuvolle, ja katutasossa on kaupallisia tiloja. Kun Pietarin läntinen ohitustie valmistui vuonna 2017, saatiin Vasilinsaarelta nopeat yhteydet sekä pohjoiseen että etelään ohi keskustan ruuhkien.

Kohde valmistui ja otettiin käyttöön syyskuussa 2018. Katso ilmasta kuvattu video maaliskuulta 2018.

Dve Epohi on saanut Pietarissa lukuisia palkintoja:

03/2021 Doverie Potrebitelja (“Kuluttajan luottamus”): Paras toteutunut asuinrakennusprojekti business- ja eliittiluokassa Pietarissa
10/2020 Russian Top Residential Projects Awards: viiden parhaan uudisrakennuksen joukossa Pietarissa
2020 ERZ.RF: Toiseksi paras business-luokan asuntokohteista
2019 Fontanka.ru: Paras asuntoyhtiö autonomistajille (TOP-10)
2018  Urban Awards: Ekologisin asuntokohde 2018
2018 ja 2017 Vasilinsaaren paras uudisrakennuskohde
2017 Delovoi Peterburg: Paras business-luokan asuntorakennuskohde

The certificate and the trophy for the winner of contest named Consumer's Trust.

Asuinalueet Virossa

EKEn virolainen tytäryhtiö IBE Estonia Oü rakentaa Tallinnan läheisyyteen useita asuinalueita. Yhtiön rakennushankkeista laajin on Uuesalun 400 asunnon pientaloalue.

Uuesalu

Uuesalun alueelle rakennettavista yli 400 pari- ja rivitaloasunnosta on tällä hetkellä valmiina noin 150 asuntoa. Uuesalun rakentamisessa noudatetaan EKEn pientalokonseptia, jossa pyritään luomaan lämmin, kylämäinen yhteisö.

Tarttoon johtavan valtatien varressa sijaitsevasta Uuesalusta pääsee kätevästi Tallinnan keskustaan.

Alueen merkittävimpiä arvoja on sen luonto. Täysikasvuinen mäntymetsä erottaa Uuesalun useista muista hiljattain rakennetuista asuinalueista edukseen. Asunnoissa on paljon luonnonläheisiä ratkaisuja: kaikissa taloissa on puuverhous ja ne ovat enintään kaksikerroksisia. Luonnonmateriaalien käyttö antaa koko alueelle yhtenäisen ulkoasun.

Pientalo vehreässä ympäristössä, Uuesalu, Viro

Ülemiste, Pikusta ja Peetri

Ülemisten pientaloalue sijaitsee Ülemiste-järven eteläpuolella, lähellä lentokenttää. Noin 6,3 hehtaarin suuruiselle alueelle on rakennettu 112 rivi- ja paritaloasuntoa, 45 pienkerrostaloasuntoa sekä kunnallistekniikka.

Tallinnan ulkopuolella sijaitsee lähes 50 hehtaarin suuruinen Pikustan alue. Pikustaan on suunnitteilla noin 250 pientaloasuntoa.

Peetrin kylään Raen kuntaan rakennettiin 2000-luvun alkupuolella omakotitaloja ja 161 pari- ja rivitaloasuntoa. Projekti oli EKEn ensimmäinen rakennusprojekti uudelleen itsenäistyneessä Virossa.

Asuinalueet Latviassa

Latviassa toimii EKEn tytäryhtiö SIA EKE-Latvia. Se kehittää Riian läheisyydessä useita asuinkortteleita. Riian keskustan tuntumaan on suunnitteilla viisi asuinkerrostaloa, joiden rakentamisen arvioidaan alkavan vuoden 2017 alkupuolella.

Latvia_Beberin pientaloalue

Beberi

Latvian-rakennushankkeista suurin on Beberin pientaloalue, josta rakentamatta on vielä 22 000 neliömetrin suuruinen alue.

Marupe

Marupessa yhtiö omistaa12,1 hehtaarin maa-alan, jolle on rakennettu 10 paritaloa eli yhteensä 20 asuntoa. Ajomatka Marupesta Riian keskustaan on vain noin 10 minuuttia.

Kišezers

Riian kaupungissa Kišezers-järven rannalla yhtiö omistaa luonnonkauniin maa-alueen, joka on suuruudeltaan noin 28 hehtaaria. Sitä kaavoitetaan asuin- ja liiketilakäyttöön.

Latvia_Beberin pientaloalue2