Koncernen

EKE-Bolagen är ett år 1961 grundat finländskt familjebolag och en flerbranschkoncern. Vi bygger bostäder och kompletta bostadsområden, vi bygger och hyr ut lokaler, och vi är världsledande leverantör av intelligenta tågsystem.

Ett gemensamt mål för alla våra funktioner är att erbjuda våra kunder tjänster som gör vardagen enklare. Vi tar hand om våra kunder – nöjda kunder utgör grunden för vår framgång. EKE har förbundit sig till hög kvalitet inom all verksamhet. EKEs produkter och lösningar är teknologiledande inom sina branscher.

EKE-koncernens moderbolag är EKE-Finance Oy som sköter om koncernbolagets finansiering och erbjuder administrativa stödtjänster till dotterbolagen. Vårt huvudkontor finns i Esbo. Våra övriga kontor finns i Tallinn, Riga och Shanghai. År 2023 uppgick koncernens omsättning till cirka 97 miljoner euro och antalet anställda till 183 personer.

EKE-Rakennus Oy bygger bostäder, lokaler, infrastruktur och kompletta bostadsområden. Inom bostadsbyggande vill vi att alla ska ha möjlighet att bo i samma bostad och i samma bostadsområde, även då livssituationen förändras. När vi bygger lokaler på de markområden vi äger kan vi förverkliga även krävande individuella lösningar för företag i huvudstadsregionen.

Våra utländska byggbolag IBE Estonia Oü i Tallinn samt SIA EKE-Latvia och SIA KBO i Riga bygger högklassiga små- och höghus på de markområden de äger.

EKE-Elektroniikka Oy utvecklar intelligent tågelektronik. Våra kunder finns i både Finland, Australien, Asien, Europa och Sydamerika. Av bolagets omsättning utgörs 90 procent av export. EKE-Elektroniikka Oy:s gedigna tekniska kompetens har gjort det möjligt att utvidga Trainnet-systemen till SIL-säkerhetsklassificerade funktioner.

Ledningsgruppen

Läs mer