Länsiväylän varteen uusi työpaikka-alue Länsimetron vaikutusalueelle

Länsiväylän varteen uusi työpaikka-alue Länsimetron vaikutusalueelle

Länsiväylän työpaikka-alue on suunnitteilla Kirkkonummelle, Länsiväylän ja Kehä III:n kainaloon, Kivenlahden tulevan metroaseman vaikutusalueelle. Sijainniltaan erinomaisen 12 hehtaarin alueen omistaa EKE-Rakennus Oy yhtiöineen. Alue soveltuu hyvin esimerkiksi toimistoille, myymälä- , tuotanto- ja varastotiloille sekä logistiikkakeskuksille.

”Pääkaupunkiseudulla on tällä hetkellä kysyntää tämäntyyppisistä, uusista, teknisesti moderneista ja muuntojoustavista toimitiloista. Länsiväylän työpaikka-alue voi ratkaista monen erityyppisen toimijan tilaongelmat”, arvioi EKE-Rakennus Oy:n toimitusjohtaja Tea Ekengren-Saurén.

Länsiväylän työpaikka-alue koostuu kolmesta korttelista. Niihin sijoittuvat toimitilat voidaan suunnitella käyttäjien tarpeiden mukaan. Tyypillisesti tilantarve on 3 000 – 15 000 neliötä, mutta alueelle voidaan sijoittaa isompiakin, jopa yli 20 000 neliön tiloja, ja myös pieniä, 35 neliön tiloja.

Yhteen kortteliin suunnitellaan pienyritysten käyttöön joustavia tilamoduleita, jolloin tiloja voidaan laajentaa tai pienentää yrityksen tarpeiden mukaisesti. Tilat ovat joko ostettavissa tai vuokrattavissa kilpailukykyiseen hintaan.

Hyvät yhteydet, monipuoliset palvelut

Helsingin keskustasta on Länsiväylän työpaikka-alueelle vain reilun 20 kilometrin matka. Isot liikenneväylät mahdollistavat sujuvan liikenteen. Alue on jo nyt erittäin hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrella. Linja-autoreitti on lähellä, juna-asemalle Masalaan on matkaa vain 3 kilometriä ja vuoteen 2020 mennessä valmistuvalle Kivenlahden metroasemalle on noin 4 kilometriä.

Alueella toimivien ja asioivien käyttöön tulee uusia palveluita, jotka täydentävät lähialueilla, muun muassa Espoonlahdessa ja Masalassa, olevia palveluita.

Länsiväylän työpaikka-alue sijaitsee vireillä olevan Inkilänportin kaupallisten palveluiden asemakaavan, suunnitteilla olevan Sarvvikinportin asemakaavan ja rakenteilla olevan Sarvvikin ja Sundsbergin asuinalueiden välissä. Tavoitteena on, että Länsiväylän työpaikka-alueen kaava saadaan valmiiksi ja kunnallistekniikka rakennetuksi vuonna 2017.

Alueen toteuttaa kotimainen perheyritys EKE-Rakennus Oy, joka on osa yli 50 vuotta suomalaisen rakentamisen edelläkävijänä toiminutta EKE-konsernia.

EKE-Rakennus Oy

Tea Ekengren-Saurén
toimitusjohtaja

Lisätietoja

Tea Ekengren-Saurén, toimitusjohtaja, 0400 607 670, tea.ekengren@eke.fi