EKE uudisti loft-asumisen

EKE uudisti loft-asumisen

Vantaan asuntomessujen oheiskohde As Oy Kivistön Koneisto on ensimmäinen Loft by EKE -konseptin mukainen asuintalo. Messukävijät pääsevät tutustumaan kolmeen asuntoon, joista yksi on myyntivalmiudessa, toinen sisustettu EKEn lisätyövalikoimalla ja kolmas esittelee viimeisimpiä loft-trendejä. EKE uudisti loft-asuntojen rakentamisen reippaasti asiakaslähtöisemmäksi. Asiakas voi valita huonejaon, keittiön ja pintamateriaalit itse. Asunto luovutetaan asukkaalle ilman keittiötä ja väliseiniä, märkätilat ja parvet ovat valmiina. Asukas voi kalustaa loppuun itse tai EKEn yhteistyökumppanien avulla. EKE on monipuolistanut palveluaan siten, että syksyllä aloitettavasta loft-korttelin seuraavasta loft-talosta asukas voi ostaa kodin myös täysin muuttovalmiina.

Rohkeasti eri tyyleillä

As Oy Kivistön Koneisto muodostuu 3-4 -kerroksista kerrostalosta ja 1-2 -kerroksisesta rivitalosta. Rakennukset ovat yhdistetty toisiinsa yhtenäisellä, rakennuksen pituussuuntaan laskevalla katolla. Näin on saatu ylimpään kerrokseen parvellisia, kaksikerroksisia tai korkealla tilalla varustettuja vinokattoisia erikoishuoneistoja.

Loft-asunto on helppo sisustaa viihtyisäksi ja persoonalliseksi kodiksi. Sen todistaa asuntomessuille sisustetut kaksi asuntoa, jotka ovat tyyliltään hyvin erilaisia.

”Midtown” on muuttovalmis asunto, joka on kalustettu EKEn tarjoaman sisustusvalikoiman moderneilla tuotteilla.  Asunto on suunniteltu nuorelle parille, joka arvostaa hyvää laatua, tyylikästä muotoilua sekä luontoon yhdistyvää urbaania asumista. Asunto on pohjoismaisittain hyvin vaalea, hillitty ja kuitenkin raikas. Betonipintojen rinnalle on valittu petroolin ja veden värejä.

”Uptown” esittelee loft-asumisen viimeisimpiä trendejä. Asunto on värikylläinen ja rohkea, valkoista pintaa ei sieltä juuri löydy. Rouheat betoni- ja tiilipinnat tuovat asuntoon aitoa loft-henkeä. Niiden vastapainona on vihreää ja kasvillisuutta. Makuuhuoneessa on koko seinän levyinen kuva viidakon riippusillasta.

Korkeiden huoneiden akustiikka on saatu hyvin hallintaan oikeilla materiaalivalinnoilla ja sisustusratkaisuilla.  Esimerkiksi sisäkaton OSB-levy ja tauluksi painetut Konto-levyt toimivat tehokkaasti sekä akustisena pintana että sisustuselementtinä.

”Downtown” on  vakiovalmiudessa oleva asunto, joka on kalustettu niukasti loftin henkeen.

Laatua kustannustehokkaasti

Asunnon lopullinen hinta määräytyy asukkaan tekemien valintojen mukaan. Näin asukas itse vaikuttaa asuntonsa hintaan sekä jälleenmyyntiarvoon. Huolella loppuun rakennettu ja tyylikkäästi sisustettunakin asunto on kustannustehokas vaihtoehto. Näin ollen ne sopivat myös ensiasunnon hankkijoille.

Lof by EKE-konseptissa kiinnitettään huomiota myös asumisen laatuun. Kivistön Koneistossa on esimerkiksi kylpyhuoneissa Gustavsbergin ja Villeroy & Bochin kylpyhuonekalusteet sekä Hansgrohen hanat. Huoneistojen lattioissa käytettävät Weberin uudet tasoitteet ovat paitsi ympäristöystävällisiä ja energiatehokkaita, myös tyylikkäitä ja helppohoitoisia.

Pienempiin asuntoihin voi hankkia juuri markkinoille tuodun Harvia SmartFold-kylpyhuonesaunan, joka kokoon taittuvana ja muunneltavana sopii asukkaiden kaikkiin elämänvaiheisiin.

Aidosti muuntojoustava

Asunto on jätetty yhdeksi tilaksi, jolloin asukas saa itse päättää huoneiston tilajaon. Smarthome by EKE huoneistoautomaatio tekee huoneistot aidosti muuntojoustavaksi, koska  siinä oleva EnOcean-tekniikka mahdollistaa järjestelmän yksinkertaisen mukauttamisen huoneratkaisujen muuttuessa.

Arkkitehti on tehnyt asuntoihin vaihtoehtoisia pohjaratkaisuja asukkaan oman suunnittelun tueksi. Väliseiniä ja uusia huoneita on helppo rakentaa jälkirakentamisohjeen mukaisesti.

Muuntojoustavuus palvelee niin lapsiperheitä kuin seniori-iässä olevia asukkaitakin

Seuraava loft-talo rakenteille

EKE haluaa palvella entistä paremmin asunnonostajia tarjoamalla vielä monipuolisempaa sisustusvalikoimaa. Seuraavan Loft by EKE -konseptin mukaisen talon, As Oy Kivistön Mekanon,  rakentaminen alkaa Vantaalla Kivistön Koneiston naapurissa tulevan syksyn aikana. Mekanosta asunnonostaja saa halutessaan saa kotinsa muuttovalmiina.

Mekanoon tulee 33 asuntoa kooltaan 33,5-112,5 neliötä. Talo valmistuu loppuvuodesta 2016.
Molemmat rakennukset ovat vapaarahoitteista omistusasunto-tuotantoa.

As Oy Kivistön koneisto, Vantaan asuntomessujen oheiskohde

  • Timattikiteenkuja 10, Kivistön uuden rautatieaseman ja varsinaisen messualueen välissä
  • 3 näyttelyhuoneistoa, joista 2 sisustettua
  • asuntomessut 10.7.–9.8.2015, avoinna päivittäin 10–18