Ensimmäiset Kartanomäen kerrostaloasunnot saavat asukkaat huhtikuun alussa

Ensimmäiset Kartanomäen kerrostaloasunnot saavat asukkaat huhtikuun alussa

Alueen ensimmäiset vuokralaiset pääsevät muuttamaan upouusiin ja korkeatasoisiin vapaarahoitteisiin vuokra-asuntoihinsa huhtikuussa. Asuntoja vuokraa Asuntoverstas, ja yli puolet asunnoista on jo vuokrattu. Kerrostaloasunnot valmistuivat juuri sopivasti pääkaupunkiseudun kasvavaan vuokra-asuntotarpeeseen.

- Sundsbergin alue ja EKE-Rakennus Oy:n toteuttama kohde tarjoavat erinomaiset puitteet viihtyisään asumiseen, luonnon, palvelujen ja hyvien liikenneyhteyksien äärellä. Kohde sopii siten erinomaisesti asuntorahastomme sijoitusstrategiaan, toteaa Taaleritehtaan Pääomarahastot Oy:n kiinteistörahastoista vastaava johtaja Jouni Alho.

- Asuntorakentamisessa haluamme antaa mahdollisuuden asua samalla asuinalueella elämäntilanteiden muuttuessa. Pientaloalueillamme toteutamme elinkaariasumista monessa eri muodossa omakotitonteista vapaarahoitteisiin vuokra-asuntoihin, kertoo EKE-Rakennus Oy:n toimitusjohtaja Tea Ekengren-Saurén. Asuntokerrostalot tulevat monipuolistamaan Sundsbergin Kartanorannan rivitalo- ja omakotivaltaista asumista sekä lisäämään palvelutarjontaa, jatkaa Tea Ekengren-Saurén.

Kohde on ensimmäinen kerrostaloyhtiö Sundsbergin asuinalueella

Kartanomäen kohteen suunnittelusta ovat vastanneet Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen ja EKE-Rakennuksesta projektipäällikkö Pasi Heikkonen. Talojen erikoisuuksiin kuuluvat poikkeukselliset arkkitehtuuriset kattoratkaisut, jotka tuovat rakennuksille omaleimaisen ilmeen. Paikalla on aikoinaan sijainnut Sundsbergin kartano, jonka useista rakennuksista on jäljellä enää vanha Talli ja Pehtorintalo.

- Rakennustyöt aloitettiin vuoden 2014 lopulla tontin raivauksella, louhinnalla ja maanrakennustöillä. Helmikuussa 2015 oli vuorossa elementtiasennustyöt ja ne valmistuivat ajallaan saman vuoden kesällä. Työntekijöiden määrä rakennuskohteessa on ollut noin 90. Projekti eteni aikataulun mukaisesti vaihe vaiheelta ja kerrostalot sopivat täydellisesti Sundsbergin alueen maisemaan. Asukkaiden virkistyskäyttöön tuleva torialue valmistuu vapun tienoilla, sanoo kohteen vastaava mestari Harri Järvinen.

Asumista luonnon, palveluiden sekä hyvien liikenneyhteyksien äärellä

Sundsbergin alue ja Kartanomäen kerrostalot sijaitsevat luonnon, palvelujen ja hyvien liikenneyhteyksien äärellä.

Sundsbergin asukasmäärän kasvun myötä toivotaan palveluiden edelleen lisääntyvän alueella ja edistävän muun muassa päivittäistavarakaupan tulemista alueelle. EKE-Rakennuksella on tällä hetkellä Sundsbergin Kartanorannassa ennakkomarkkinoinnissa uudiskohde Laamannin Laine, johon on tulossa 39 valoisaa pientaloasuntoa, joista osa on myös yksikerroksisia huoneistoja. EKEllä on myös eri kokoisia tontteja myynnissä omakotitalorakentajille.

Kartanorannassa asuu tällä hetkellä noin 1 600 asukasta. Alueella on Kartanorannan peruskoulu, kolme päiväkotia, kahvilaravintola sekä hiljattain rakennettu urheilupuisto. Lisäksi asukkaiden käytössä on rantasauna, koirapuisto ja viljelypalstoja. Tunnelmallinen rivi-ja omakotitaloista koostuva miljöö valittiin 2009 pääkaupunkiseudun parhaaksi asuinalueeksi. Luonnonläheistä aluetta reunustavat meri, laajat metsät sekä niityt. Alueen valmistuessa siellä asuu yhteensä noin 3 300 asukasta. Liikenneyhteydet ovat hyvät niin autolla kuin julkisin kulkuneuvoinkin. Juna-asema ja Masalan palvelut sijaitsevat alle kilometrin päässä. Linja-auto Helsinkiin ja Kirkkonummen keskustaan kulkee aivan kylän laidalta.

61 asuntoa kahdessa rakennuksessa

EKE-Rakennus Oy sopi vuonna 2014 sijoitusyhtiö Taaleritehtaan Asuntorahasto VI Ky:n kanssa Sundsbergin Kartanorannan kerrostalokohteen As Oy Kirkkonummen Kartanomäen rakentamisesta. Alueen ensimmäiset korkeatasoiset kerrostalot valmistuvat huhtikuun alussa ja käsittävät 61 asuntoa kahdessa viisikerroksisessa rakennuksessa.

As Oy Kirkkonummen Kartanonmäki on kahden kerrostalon vapaarahoitteinen vuokra-asuntokohde, joka toteutettiin kokonaisurakkana Taaleritehtaan asuntorahastolle. Kiinteistö siirtyy Taaleritehtaan asuntorahasto VI Ky omistukseen valmistuttuaan. Pääsuunnittelijana toimi Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy. Arkkitehtuurissa on haluttu erityisesti huomioida alueen kulttuurihistoria.

Asuntoverstas Hallinnointi ja vuokraus Oy vastaa koko kiinteistön vuokrauksesta. Voit ottaa yhteyttä joko puhelimitse 029 007 5060 tai jättää yhteydenottopyynnön.

 

Kartanomaki_Sundsberg_sauna

Laadukkaat pintamateriaalit jokaisessa asunnossa.

Kartanonmaki_Sundsberg_kerrostalo_ullakkoloft

Poikkeukselliset kattoratkaisut mahdollistavat ullakkohuoneistojen korkeuden.