Uusi työpaikka- ja asuinalue Länsiväylän Sarvvikin liittymään Kirkkonummella

Uusi työpaikka- ja asuinalue Länsiväylän Sarvvikin liittymään Kirkkonummella

Sarvvikinportin asuinalue ja Länsiväylän työpaikka-alue sijaitsevat liikenteellisesti yhdessä Kirkkonummen parhaimmista paikoista, Länsiväylän risteysalueella, kolmen kilometrin päässä Masalan juna-asemalta ja Kivenlahden tulevasta metroasemasta, vilkkaan joukkoliikenteen varrella.

Länsiväylän eteläpuolelle rakentuvan asuinalueen sijainti Espoonlahden länsipuolella, Sarfvikin golfkentän ja Finnträsk-järven rannalla tuo alueelle vahvan identiteetin. Pohjoispuolelle sijoittuva työpaikka-alue täydentää alueen omavaraisuutta niin työpaikkojen kuin palveluiden suhteen ja tasaa kunnallistekniikan kustannuksia.

Toteutuessaan kaavat mahdollistavat useiden satojen työpaikkojen syntymisen, aikaansaavat korkeatasoista ja monipuolista asumista, hoidetun virkistysalueen ja kunnostetun uimarannan, ruokakaupan sekä muita palveluita. Lisäksi suunnitelmissa on Länsiväylän rinnakkaistie pohjoispuolelle ja eteläpuolelle kevyenliikenteenväylä.

Länsiväylän työpaikka-alueen kaava sijaitsee EKE-Rakennuksen omistamalla maa-alueella. Sen eteläpuolella kaavoituksessa oleva Sarvvikinportin asuinalue sijaitsee EKE-Rakennus Oy:n ja Sato Oyj:n mailla. Lähimmät kaupalliset palvelut sijaitsevat Masalassa ja Kivenlahdessa.