EKE lanseeraa joustavan ja edullisen loft-asuntokonseptin Vantaan Kivistössä

EKE lanseeraa joustavan ja edullisen loft-asuntokonseptin Vantaan Kivistössä

Vantaan Kivistöön muodostuu Kehäradan rakentamisen myötä uusi urbaani keskusta-alue. Vantaan kaupunki on vahvistanut tulevan Kivistön aseman läheisyydestä EKE-Rakennus Oy:n tonttivarauksen. Tontille rakennetaan edullisia omistusasuntoja uudenlaisen joustavan EKE Loft-asuntokonseptin mukaan.

Kivistön keskustaan, muutaman minuutin päähän juna-asemasta sijoittuva kortteli koostuu viidestä kerrostalosta sekä kolmesta kaupunkipientalosta, joiden asunnot vastaavat asukkaiden muuttuvia tarpeita. Tavanomaisesta kerrostalorakentamisesta poiketen EKE Loft - asunnoissa huonetilat ja materiaalit eivät ole ennalta määrättyjä, sillä vain märkätilat ja keittopiste ovat valmiiksi rakennettuja.

EKE Loft-konsepti mahdollistaa monenlaiset pohjaratkaisut, sillä asunto toteutetaan yhtenä avarana tilana, joka voidaan jakaa huoneiksi.

Märkätiloihin on mahdollista rakentaa sauna ja keittiötä voi laajentaa myöhemmin muuttuvien tarpeiden mukaan. EKE Loft-konseptissa asunto on helposti ja kustannustehokkaasti muutettavissa myös jälkikäteen elämäntilanteen muuttuessa. Ylimmän kerroksen asuntoihin jää korkeaa tilaa, johon lisätilan tarpeessa on mahdollista rakentaa parvikerros. Katutason tiloja voidaan käyttää toimistona, työtilana tai yhdistää yläkerran tiloihin.

Halutessaan asukas voi ostaa asunnon raakapintaisena ja pinnoittaa sen itse haluamallaan tavalla. Näin taataan juuri se asumisen laatutaso, joka vastaa asukkaan tarpeita ja mieltymyksiä.

EKE Loft-konsepti vastaa pääkaupunkiseudun kasvavaan pulaan edullisista omistusasunnoista hyvien kulkuyhteyksien varrella. Tontille on varattu 10 500 kerrosneliömetriä asuinkäyttöön sekä erillinen pysäköintirakennus. Arkkitehtitoimisto Juha Mutanen Oy:n suunnittelemaan kortteliin tulee 154 asuntoa sekä kaksi liiketilaa. Kohteen ensimmäinen osa valmistuu kesällä 2015, jolloin myös Kehärata otetaan käyttöön. EKE Loft on Vantaan Asuntomessujen 2015 oheiskohde.

Lisätietoja:

Tea Ekengren-Saurén, toimitusjohtaja, EKE-Rakennus Oy, p. 0400 607 670, tea.ekengren(at)eke.fi