Konserni

EKE-Yhtiöt on vuonna 1961 perustettu suomalainen perheyhtiö ja monialakonserni. Rakennamme asuntoja ja kokonaisia asuinalueita, rakennamme ja vuokraamme toimitiloja ja olemme maailman johtava junatietojärjestelmien toimittaja.

Kaikkia toimialojamme yhdistää tavoite tarjota asiakkaan elämää helpottavia ratkaisuja. Pidämme huolta asiakkaistamme – tyytyväiset asiakkaat ovat menestyksemme perusta. Kaikessa tekemisessään EKE on sitoutunut korkeaan laatuun. EKEn tuotteet ja ratkaisut ovat teknologiajohtajia aloillaan.

EKE-konsernin emoyhtiö on EKE-Finance Oy. Se huolehtii konserniyhtiöiden rahoituksesta ja tarjoaa hallinnollisia tukipalveluita tytäryhtiöille. Pääkonttorimme sijaitsee Espoossa. Muut toimistomme sijaitsevat Tallinnassa, Riiassa ja Shanghaissa. Vuonna 2022 konsernin liikevaihto oli noin 65 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli keskimäärin 209 henkeä.

EKE-Rakennus Oy rakentaa asuntoja, toimitiloja, infrastruktuuria ja kokonaisia asuinalueita. Asuntorakentamisessa haluamme antaa mahdollisuuden asua samassa asunnossa ja asuinalueella, vaikka elämäntilanteet muuttuvat. Kun rakennamme toimitiloja omistamillamme maa-alueilla, pystymme toteuttamaan haastaviakin yksilöllisiä ratkaisuja pääkaupunkiseudun yrityksille.

Ulkomaiset rakennusyhtiömme IBE Estonia Oü Tallinnassa sekä SIA EKE-Latvia ja SIA KBO Riiassa toteuttavat korkealaatuista pien- ja kerrostalorakentamista omistamillaan maa-alueilla.

EKE-Elektroniikka Oy kehittää älykästä junaelektroniikkaa. Asiakkaat ovat Suomen lisäksi Australiassa, Aasiassa, Euroopassa ja Etelä-Amerikassa. Yhtiön liikevaihdosta 90 prosenttia tulee viennistä. EKE-Elektroniikka Oy:n ammattilaisten syvä tekninen osaaminen on mahdollistanut EKE-Trainnet-järjestelmien laajentumisen SIL-turvaluokiteltuihin toiminnallisuuksiin.