EKE-Rakennus Oy flyttar till nya verksamhetslokaler

EKE-Rakennus Oy flyttar till nya verksamhetslokaler

EKE-Rakennus Oy flyttar den 15 februari 2021 till nya verksamhetslokaler som företaget har byggt. Den nya adressen är Biskopsporten 11 som ligger i Esbo intill Västerleden, i närheten av metrostationen i Mattby. Koncernens moderbolag EKE-Finance Oy och EKE-Elektroniikka Oy fortsätter sin verksamhet på adressen Biskopsbacksvägen 5, som ligger på ungefär en halv kilometers avstånd.

Den nya kontorsbyggnaden på Biskopsporten byggdes färdig snabbare än planerat. Ännu för 1,5 år sedan låg EKE-Bolagens gamla kontorsbyggnad i samma kvarter, men nu har ett nytt kontorscenter byggts färdigt på samma plats. I samma kvarter bygger EKE nu även bostadshus.

Sex våningar med moderna verksamhetslokaler

Det nya kontorscentret med 6 våningar har 4 200 kvadratmeter verksamhetslokaler för uthyrning och det omfattar arbetsutrymmen för upp till 350 personer.

Helheten som följer loft-konceptet har tegelfasad och gavelväggen är av glas ända uppifrån och ned. Inomhus förenas den interiöra kommunikationen mellan betong, glas, ek och stål.

Tack vare den flexibla grundlösningen i lokalerna har alla utrymmen på kontorsvåningarna kunnat verkställas enligt användarnas behov, antingen som öppna utrymmen eller som lösningar med kontorsrum. Uppvärmningen och kylningen har tekniskt verkställts med strålningspaneler.

Förutom funktionalitet och utseende har man i kontorsbyggnaden även uppmärksammat användarnas trivsel och välbefinnande samt hållbar utveckling. Målet är att få både WELL- och LEED-certifieringar för kontorsbyggnaden som bevis på dessa faktorer.

I februari-mars flyttar flera företag in i byggnaden. Översta våningen är reserverad för anställda vid EKE-Rakennus. I lokalerna finns ett gym, ett lobbykafé och socialutrymmen.